sírkő süllyedésre 5 év garancia
gránit sírkövek tartós és kivételes rajzolatú
Ingyenes kiszállítás, ingyenes tanácsadás

kategóriák

A könnyebb böngészés érdekében a síremlékek kategoriák szerint vannak csoportosítva. Válasszon a kategóriákból, és tekintse meg kínálatomat!

idézetek, sírversek

Sok száz idézetet és sírverset gyűjtöttem össze, melyek segíthetnek Önnek a legmegfelelőbb felirat megtalálásához.

  • "Mindegy, mi voltam: voltam az ami, Egy hang voltam az Isten énekében És kár lett volna el nem hangzani." (Nagy Zoltán)
  • "Csak az hal meg, akit elfelednek, örökké él, akit nagyon szeretnek"
  • "Búcsú nélkül mentem én el tőletek, nem búcsúzom, ma is élek köztetek"
  • "Vidám arcod nem látjuk többé, de drága emléked szívünkben él örökké"
  • "Utat mutatsz, mert szívünkben mindörökké létezel"
  • "Aki dönt, felttünk áll, kezében vagyunk mindannyian"
  • "Pihenésed legyen édes"
  • "Szeretetünk síron túl is él"
  • "Tiéd a csönd, a nyugalom, miénk a könny, a fájdalom"
  • "Mint vadra a vadász ki lesben áll, úgy rabolt el tőlem orvul, a halál"

kiegészítők

Díszítse fel a síremléket kiegészítőkkel! Válasszon vázát a virágoknak!

Műkő

A műkő elnevezés a 18. század óta számos, különböző módszerrel – kiégetéssel vagy cement és zúzott, porított anyagok keverésével – előállított kőszerű anyag, amit faragott kő helyett használnak építkezési, díszítési, ipari (pl. malomkő) és egyéb célokra.

Az egyik legkorábbi műkő az ún Coade-kő volt, Elinor Coade (1733-1821) találmánya, egy kiégetett kerámia, amit 1769 és 1833 között árultak. Később 1844-ben Frederick Ransome szabadalmaztatta saját szilikátkövét, ami homok, őrölt kovakő és alkinek keveréke volt. Ez a keverék magas hőmérsékleten meggőzölve önthetővé, könnyen alakíthatóvá vált, és sírköveket, malomköveket, vázákat, művészi kivitelű tárgyakat lehetett belőle készíteni.

A következő lépés az ún Viktória-kő volt, ami Mountsorrelből származó finom porrá őrölt gránit és Portland cement három az egyhez arányú keveréke volt, amit a kívánt öntőformába öntöttek. Amikor az anyag megkeményedett, akkor meglazították a formát és mintegy két hétre a még kötő blokkokat nátriumszilikát-oldatba helyezték, hogy az oldatot a készülő kő magába szívja és így keményebb, kevésbé porózusabb legyen. Ezzel a módszerrel a tengeri párának és a szennyezett városi levegőnek is ellenálló követ tudtak előállítani. A legtöbb modern műkő cement felhasználásával készül.

telefonszám: 20 / 5766-285

© 2012. Martinovics Gránit

Grafika és programozás: Tamara Design